Getrouwd!

Sorry, this entry is only available in Dutch. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Vrijdag 14 mei 2010

Verslag van een trotse schoonmoeder:
Op 13 mei kwam Petra omstreeks 17.00 u. naar haar ouderlijk huis. Onze andere dochter kwam ook samen met haar man en kinderen. Petra heeft eten gekookt en na het eten bleef haar zus om haar te steunen voor de grote dag en ging de rest van de familie terug naar huis om daar lekker te slapen.

De volgende morgen, 14 mei, “De grote dag” , heb ik de zusjes rond 7.15 u. ontbijt op bed gebracht, want het was toch een heel bijzondere dag. Je dochter gaat zich toch aan een hele lieve jongen verbinden (ze wonen al 10 jaar samen hoor, maar dit is toch heel speciaal). Ze hebben er niet echt van kunnen genieten, want om half acht stond de kapster voor de deur. Dat was wel de oorspronkelijke tijd maar Petra had haar een mailtje gestuurd om het iets later te doen, maar dat was niet helemaal goed overgekomen. Petra is vlug gaan douchen en daarna kon ze gekapt en opgemaakt worden…

Ondertussen is haar zus buiten gaan versieren en werden de broodjes gehaald die we besteld hadden bij Bakker van de Pol. Daarna is de partytent opgezet op het grasveld waar de “ontmoeting” moest plaatsvinden, want daar is het allemaal begonnen 15 jaar geleden.

De ouders van Paul kwamen de sta-tafels brengen en hebben ook geholpen met de tent. Keurig volgens de instucties van de ceremoniemeester hebben zij geholpen met broodjes smeren en beleggen.

Ondertussen waren de zus van Paul met man en kids en de zwager van Petra met kids ook weer gearriveerd. De rode en witte hartjesballonnen werden opgeblazen en aan de partytent bevestigd.

Nadat de kapster weg was heb ik Petra geholpen om haar schitterende jurk aan te trekken. Het was echt een plaatje. Het is wel emotioneel om je dochter in zo’n mooie jurk te zien.

Rond kwart voor elf kwam de fotograaf, Marco Peters. Een hele leuke fotograaf. Hij had ook twee mini-assistenten: het oudste neefje en nichtje van Paul en Petra.

Vanaf 11.00 uur kwamen alle daggasten.

Om 11.45 u. kwam Paul. Hij kwam uit de richting van zijn ouderlijk huis en Petra kwam achter de partytent vandaan en halverwege het grasveld vielen ze elkaar in de armen. Dat was een heel mooi moment, heel emotioneel. Paul had een heel apart bruidsboeket gekocht. Petra dacht in eerste instantie dat ze de hele dag met een vaas moest lopen, maar dat was niet zo. Ze mocht het om haar arm doen.

Nadat iedereen het bruidspaar had bewonderd hebben we geluncht op het grasveld, erg leuk. Daarna zijn er foto’s gemaakt in de berm langs de Planetenbaan van het bruidspaar met de familie en de gasten.

Om 13.10 u. zijn we naar Maarssen vertrokken naar “De Glazen Ruimte” waar de huwelijksvoltrekking plaats vond. Paul werd door zijn moeder en Lara en Olaf naar binnen gebracht en Petra werd door haar vader en Nick en Bas naar Paul gebracht. De kinderen hadden allemaal een tasje met rozenblaadjes die ze op de grond mochten strooien voor de voeten van Paul en Petra. Heel aandoenlijk.

Petra Buitelaar en Paul Molensky hebben elkaar, na het uitspreken van persoonlijke geloftes, om twee uur het JA-woord gegeven en zijn in de gemeente Maarssen getrouwd in aanwezigheid van familie, vrienden en bekenden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.