Bruiloft – het feest

Vervolg van Getrouwd!:
Na de plechtigheid werd er gefeliciteerd en op het terras aan het Amsterdam-Rijnkanaal champagne gedronken en daar heeft Petra haar vader zijn speech gehouden. Petra en Paul zijn daarna naar de zeilschool in Loosdrecht gegaan om een fotoreportage te laten maken. Paul’s zus en moeder zijn naar het hotel in Vreeland gegaan om daar nog iets te regelen voor de huwelijksnacht. Ondertussen hebben de andere gasten zich vermaakt in Maarssen. De jongste daggasten (de neefjes en nichtje van het bruidspaar) hebben zich geweldig vermaakt met kussens van de banken buiten en de ballonnen binnen, die aan het plafond hingen.

Om 17.45 u. kwamen Petra en Paul weer terug en zijn we om 18.00 u. gaan eten. Dat was erg lekker. De blauwe bruidstaart met de duikertjes erop was het toetje, erg lekker maar zeer machtig.

Om 20.00 u. begon het feest met DJ Peter Snijders. Iedere gast mocht een wens op een kaartje schrijven en dat bevestigen aan Lees verder Bruiloft – het feest

Getrouwd!

Vrijdag 14 mei 2010

Verslag van een trotse schoonmoeder:
Op 13 mei kwam Petra omstreeks 17.00 u. naar haar ouderlijk huis. Onze andere dochter kwam ook samen met haar man en kinderen. Petra heeft eten gekookt en na het eten bleef haar zus om haar te steunen voor de grote dag en ging de rest van de familie terug naar huis om daar lekker te slapen.

De volgende morgen, 14 mei, “De grote dag” , heb ik de zusjes rond 7.15 u. ontbijt op bed gebracht, want het was toch een heel bijzondere dag. Je dochter gaat zich toch aan een hele lieve jongen verbinden (ze wonen al 10 jaar samen hoor, maar dit is toch heel speciaal). Ze hebben er niet echt van kunnen genieten, want om half acht stond de kapster voor de deur. Dat was wel de oorspronkelijke tijd maar Petra had haar een mailtje gestuurd om het iets later te doen, maar dat was niet helemaal goed overgekomen. Petra is vlug gaan douchen en daarna kon ze gekapt en opgemaakt worden…

Ondertussen is haar zus buiten gaan versieren en werden de broodjes gehaald die we besteld hadden bij Bakker van de Pol. Daarna is de partytent opgezet op het grasveld waar de “ontmoeting” moest plaatsvinden, want daar is het allemaal begonnen 15 jaar geleden.

De ouders van Paul kwamen de sta-tafels brengen en hebben ook geholpen met de tent. Keurig volgens Lees verder Getrouwd!