Mooie tool: Problem Steps Recorder

In Windows 7 zit een ideale applicatie om de stappen die tot een probleem leiden, op te slaan en beschikbaar te maken aan een servicedesk. Deze tool heet Problem Steps Recorder en is te starten door in het Start/Uitvoeren scherm het volgende commando te geven:

psr

Hierna verschijnt een eenvoudige balk waarmee een opname gestart en gestopt kunnen worden.
Problem Steps Recorder
Als resultaat wordt een zip-file gemaakt. Hierin bevindt zich een beschrijving van de acties (kliks en tikken) in zowel tekst als screenshots die zijn uitgevoerd door de gebruiker. Dit maakt het voor een servicedesk makkelijker het probleem te reproduceren.

Simuleer een slechte verbinding met TMnetSim

Slechte netwerkverbindingen worden zeldzaam. Maar als je toch wilt weten wat er van je hosted services overblijft als de verbinding hapert, kun je met TMnetSim (zoek naar TMnetSim op de pagina) zo’n situatie simuleren.

TMnetsim kan vertraging en in sommige gevallen het verlies van datapackets simuleren voor elk TCP-protocol, zoals http, ftp of RDP. Als je een minder bekend protocol wilt gebruiken heb je het port-nummer nodig dat het betreffende protocol gebruikt. Omdat TCP beschikt over ingebouwde mechanismen voor het bevestigen van de ontvangst van data en het eventueel opnieuw sturen van data, is TMnetsim vooral geschikt om vertraging te testen. Maar ook Packet Loss is mogelijk en door de Delay (gemiddelde vertraging) en de Jitter (variatie rond de gemiddelde vertraging) in te stellen kan een realistischere situatie worden gecreëerd.

Edmond Varwijk heeft voor WebWereld op 3 augustus 2011 een uitgebreid verhaal geschreven over deze tool onder de titel ‘Simuleer een slechte verbinding met TMnetSim | Webwereld”. In het Engels is een vergelijkbare beschrijving (met screenshots) geschreven onder de titel ‘TMnetSim Network Simulator – Simulate network latency and packet loss | 4sysops.com

LinkedIn gebruikt naam en profielfoto in reclame

De naam en foto uit je LinkedIn profiel kunnen sinds juni ongevraagd worden gebruikt voor advertenties die op de website worden geplaatst. LinkedIn heeft de accountinstellingen zo veranderd dat je automatisch toestemming geeft voor het gebruik van naam en foto. Je hebt zelf geen controle over welke advertenties je op deze manier steunt of niet. LinkedIn noemt dit ‘Ads enhanced by the power of your network‘. Is dit een goede ontwikkeling of moet LinkedIn ons als gebruikers meer controle geven over welke uitingen wij actief willen steunen en welke niet?

De verandering is door LinkedIn in juni gemeld in een blog en nu zichtbaar geworden. De leden zijn niet persoonlijk op de hoogte gesteld.

Het is wel mogelijk om de toestemming voor het gebruik van naam en foto terug te draaien. Daarvoor moeten de accountinstellingen worden aangepast. Log hiervoor in op je profiel-pagina:

  • Ga in de rechter bovenhoek met je muiscursor over je naam
  • De optie ‘settings’ wordt nu zichtbaar en klik hierop
  • Kies voor de onderste optie ‘Account’
  • Onder ‘Privacy Control’ klik op ‘Manage Social Advertising’
  • Verwijder het vinkje bij ‘LinkedIn may use my name, photo in social advertising

LinkedIn - Privacy Policy: Manage Social Advertising