Vrijgezellenfeest

Afgelopen zondag 25 april 2010 werden Petra en ik in het zonnetje gezet (ja, ook letterlijk, want het was heerlijk weer) door onze vrienden.

De zaterdag ervoor had mijn zus haar schatten van kinderen bij ons gebracht. Zij wilden met zn tweeën de zondag alleen doorbrengen en wij wilden wel oppassen. (Sorry zwager dat je alweer een dagje sauna door de neus wordt geboord.) ’s Ochtends werden Petra en ik om kwart over zeven wakker gemaakt door mijn neefje en nichtje. Ook dit was deel van het plan. Hierdoor waren we in ieder geval vroeg wakker.

Om ongeveer half 10 werd er bij ons aangebeld door mijn ouders. Zij hadden enveloppen met instructies voor ons bij zich. Wij hadden ongeveer een uur de tijd om ons te wassen en aan te kleden. Vanaf half 11 zouden we verdere instructies per sms krijgen. Mijn ouders hebben hun kleinkinderen meegenomen en de rest van de dag vermaakt.

Voor ons begon het pas op dat moment. We hebben even rustig een bad genomen en besproken wat er allemaal zou kunnen gaan gebeuren vanaf half 11. Keurig op tijd waren we klaar en gingen allebei onze mobiele telefoons over. De eerste instructies! Voor de deur was een tas achtergelaten en die moesten we naar binnen halen. In de tas zaten allemaal lekkere (afbak)broodje en beleg voor zes personen. We hadden net ontbeten met de kinderen, maar hé… het is eten 🙂

Petra krijgt een sms-je met het verzoek de tafel te dekken voor 6 personen. Wie zouden er komen?
Ik krijg een sms met instructies om Lees verder Vrijgezellenfeest

Privacy in het geding door CSS

Op het internet is sinds kort een hele discussie losgebarsten over het gebruik van CSS, al dan niet in combinatie met javascript, waardoor het mogelijk is om van de gebruiker te achterhalen op welke websites hij of zij geweest is. Een (onschuldig?) voorbeeld kan gevonden worden op de pagina van een aantal verontruste web-ontwikkelaars.

Het probleem is de werking van de web-standaarden. Het is mogelijk om onderscheid te maken tussen onbezochte en reeds bezochte links. Door middel van CSS kunnen deze links een ander uiterlijk krijgen. Het bekendste voorbeeld is het onderscheid tussen blauwe (onbezochte) en paarse (bezochte) links. Dit is door elke web-ontwikkelaar Lees verder Privacy in het geding door CSS

Je sociale netwerk in Microsoft Outlook?

Microsoft heeft een beta uitgebracht van haar Social Network Connector. Hiermee is het mogelijk om je sociale netwerk te integreren in Microsoft Outlook 2003, 2007 of 2010. LinkedIn en myspace hebben al een integratie gemaakt. Facebook en Windows Live volgen binnenkort.

De installatie gaat in drie eenvoudige stappen:

  1. Download de Social Network Connector
  2. Download de connector van je favoriete netwerk
  3. Herstart Outlook en volg de instructies om je netwerk te integreren in Outlook