Vrijgezellenfeest

Afgelopen zondag 25 april 2010 werden Petra en ik in het zonnetje gezet (ja, ook letterlijk, want het was heerlijk weer) door onze vrienden.

De zaterdag ervoor had mijn zus haar schatten van kinderen bij ons gebracht. Zij wilden met zn tweeën de zondag alleen doorbrengen en wij wilden wel oppassen. (Sorry zwager dat je alweer een dagje sauna door de neus wordt geboord.) ’s Ochtends werden Petra en ik om kwart over zeven wakker gemaakt door mijn neefje en nichtje. Ook dit was deel van het plan. Hierdoor waren we in ieder geval vroeg wakker.

Om ongeveer half 10 werd er bij ons aangebeld door mijn ouders. Zij hadden enveloppen met instructies voor ons bij zich. Wij hadden ongeveer een uur de tijd om ons te wassen en aan te kleden. Vanaf half 11 zouden we verdere instructies per sms krijgen. Mijn ouders hebben hun kleinkinderen meegenomen en de rest van de dag vermaakt.

Voor ons begon het pas op dat moment. We hebben even rustig een bad genomen en besproken wat er allemaal zou kunnen gaan gebeuren vanaf half 11. Keurig op tijd waren we klaar en gingen allebei onze mobiele telefoons over. De eerste instructies! Voor de deur was een tas achtergelaten en die moesten we naar binnen halen. In de tas zaten allemaal lekkere (afbak)broodje en beleg voor zes personen. We hadden net ontbeten met de kinderen, maar hé… het is eten 🙂

Petra krijgt een sms-je met het verzoek de tafel te dekken voor 6 personen. Wie zouden er komen?
Ik krijg een sms met instructies om naar een specifieke GPS-locatie te gaan.

Ik gaf een kus en zei snel dag, want ik dacht nog terug te komen voor de lunch met Petra en vier vrienden.
Dus niet…

Op de GPS-locatie van het sms-je kwam ik mijn zwager tegen en samen hebben wij de instructies opgevolgd die ik de rest van de ochtend per sms ontving. De eerste vraag was een pokervraag: wat is de op vier na beste hand in poker. Volgens mij heb ik nog nooit zo’n mooie hand gekregen met poker, maar gelukkig wist ik het antwoord: flush. Deze had ik goed. Gelukkig. Na even wachten kreeg ik een volgende sms met een nieuwe opdracht.

Ondertussen belde bij Petra haar vriendinnen aan om te gaan lunchen. Petra had heerlijk de tafel in de tuin gedekt en de broodjes afgebakken, zodat iedereen van het lekkere eten en het mooie weer konden genieten.

Mijn opdracht was om naar Baarn te rijden. Daar kreeg ik een tweede vraag: je staat langs de rivier de Eem. Wat hebben de Eem en Amersfoort met elkaar gemeen. Mijn antwoord was water. Dit was niet goed. Ondertussen weet ik het antwoord wel, maar wie weet het nog meer? (Niet stiekem Wikipedia gebruiken!) Ondanks het foute antwoord, mocht ik wel door naar de volgende locatie: ergens in Oud-Loosdrecht. Zouden we gaan zeilen?

Bij Petra had iedereen gegeten en zijn ze voor een sieradenworkshop naar Bijouxweb gegaan. Daar hebben ze heerlijk gelachen en sieraden gemaakt. Ik heb ze gezien en er zaten juweeltjes bij. Erg mooi!

In Oud-Loosdrecht kwam ik aan bij jachthaven en zeilbootverhuur De Uitkijk en ontmoette ik de rest van mijn vrienden. Ze hadden 3 Valkjes gehuurd en hiermee zijn wij de plassen opgegaan. Heerlijk genoten van het weer en geprobeerd om de andere boten bij te houden, of was het nou voorblijven? Aan het einde van de middag werd de wind wat minder, zodat we (nou ja, ik zat aan de helmstok, dus de rest) het laatste stukje moesten peddelen. Heerlijk op het terrasje wat gedronken en de middag nabesproken. Ook veel aantekeningen gemaakt met tips van de getrouwde vrienden. Bedankt jongens!

Petra en haar vriendinnen waren ondertussen klaar met hun workshop en zijn naar Maarn gereden, waar een barbecue was geregeld. Wij waren ook hier naartoe onderweg. Hier hebben wij allen heerlijk gegeten van het vlees, salades en het toetje. Nog lang hebben we nog zitten kletsen en lachen over alles en niets.

Petra en ik vonden het een geslaagde dag. Iedereen die erbij was, bedankt, en tot 14 mei!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.